Fysiotherapie

Klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, kortom het bewegingsapparaat kunnen prima behandeld worden met fysiotherapie. Na een gedegen ( bewegings-) onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan kan bestaan uit oefentherapie, mobilisatietechnieken, Dry needling, massage en eventueel Fysiotechniek.

Massage

In de fysiotherapie van nu overheerst het “hands off’- principe, de patiënt moet trainen en oefenen en daarmee zelf z’n probleem oplossen. De helende werking van de aanraking, van de massage wordt gemist. Er zijn genoeg indicaties voor een ontspannende of pijn- dempende massage.

Dry Needling

Met dry needling kan een scala aan klachten worden behandeld. Er wordt met een naaldje in een spier geprikt, waardoor deze spier zich ontspant, en harde knopen in die spier verdwijnen en daarmee klachten als hoofdpijn, lage rugklachten, pijn rond gewrichten en andere pijnklachten.

Lymfe Drainage

De dikke arm na het verwijderen van lymfeknopen in de oksel, maar ook de dikke onderbenen bij slechte bloedvaten kunnen worden behandeld met ( lymfe-) drainage technieken.
Fokke Brouwer Fysiotherapie Leeuwarden Fysiotherapeut
Fokke Brouwer Fysiotherapie Leeuwarden Fysiotherapeut